ZUMBA

Lifestyle Zumba

1. Šta je Zumba Fitness ?

Zumba Fitness je dinamičan program vježbanja koji spaja elemente aerobnog treninga sa zabavnim plesnim koracima koji se lagano slijede  uz zvukove raznih plesnih ritmova. Zumba Fitness je najviše inspiriran latino američkim ritmovima te tako možete vježbati uz poznate ritmove Cumbie, Salse, Merenguea , Reggaetona, Calypsa , Sambe i mnogih drugih. Zumba je idealna za sve koji traže efikasan trening ,vole plesati i žele se pri tome dobro zabaviti. Zumba je zabavna, Zumba je efikasna , Zumba je zarazna .

2. Nemam nikakvih iskustava sa plesom ili sa Zumbom , mogu li se priključiti ?

Program Zumba Fitnessa osmišljen je tako da nije potrebno prethodno predznanje plesa. Vježba se uz instruktora koji izvodi Zumba koreografije zajedno sa vježbačima po uzoru na aerobik. Cijeli program se bazira na tzv. "easy to follow" principu, odnosno koraci iz pojedinih plesova su prilagođeni kako bi se mogli lako slijediti. Milijuni vježbača širom svijeta dokaz su da "Zumbat" može svatko . Princip Zumbe je nevjerojatno jednostavan: plesnim ćete koracima steći zavidnu formu i pritom se dobro zabaviti. I to je to! Ovaj fitness ples ne uključuje učenje kompliciranih pokreta i ne zahtjeva koordinaciju poput standardnog aerobika.

3.Koji je raspon godina vježbača Zumba Fitness-a ?

Nema definirane dobne granice, svaki vježbač može prilagoditi tempo vježbanja i način izvođenja koreografija svojim mogućnostima. Nije važno ni koliko imate godina, jeste li muškarac ili žena, ni to koliko dobro pamtite koreografije. Zumba je dostupna za sve uzraste i njoj se mogu svi prilagoditi.

4. Kada su vidljivi prvi rezultati Zumbanja?

Prvi rezultati su vidljvi odmah nakon prvog treninga. Popravljanje raspoloženja i povratak samopouzdanja su rezultat prvog treninga a kasnije je sve do Vas. Zumba nije preintezivan trening i njegovi rezultati na tijelu se dobijaju popstepeno. Dva do tri  treninga  sedmično bi bilo idealno za svakoga da bi postigao željenu formu i održavao ritam vježbanja.

5. Kako izgleda jedan trening Zumbe?

Trening zumbe se sastoji od uvodnog zagrijavanja uz neku latino – pop numeru, zatim slijede 4 različite vrste plesa koje se ponavljaju kroz cijeli trening kao što su Cumbie, Salse, Merenguea , Reggaetona. U toku Zumba  treninga ako je visoki intezitet vježbanja može se sagoriti i do 700 kalorija. Ali upravo je sva zabava Zumbe  što sami kreirate intezitet treninga – da li ćete pratiti intezitet instruktora ili ćete ga dozirati prema svojim potrebama i mogućnostima. Pred kraj treninga se rade Cool Down vježbe a na samom kraju treninga se rade Stretching vježbe.

6. Ne znam da li je Zumba za mene, mogu li odraditi trening bez obaveze?

Lifestyle club nudi svaki mjesec BESPLATNE PROMOCIJE ZUMBE za sve zainteresovane  bez obaveze upisa. Na promociji Zumbe možete da se upoznate suštinom treninga, osnovim koracima i muzikom. Upoznat ćete pravi način vježbanja uz naše licencirane instruktorice Ninu i Arijanu. Nakon što je Zumba ritam očarao cijeli svijet, očarat će sigurno i Vas.

6. Kakva oprema je potrebna za trening?

Zumba je aerobni trening pa zbog toga je najbolje doći u udobnoj odjeći i obući za trening (trenirka i adekvatne tenisice). Od ostalih potrebnih stvari  nemojte zaboraviti  peškir i bočicu s vodom.

7. Koje su mi opcije sa mjesečnom članarinom?

Lifestyle club nudi mogućnost mjesečne članarine u više varijanti. Imamo opciju najdražu našim Zumbašicama, mjesečna članarina 50 KM za 10 termina “JUST DO ZUMBA ”. 
U koliko ne možete doći na trening Lifestyle club vam nudi mogućnost da zaledite termin koji uvijek možete nakon isteka mjesečne članarine iskoristit. Zaleđivanje termina se vrši lično ili na naš kontakt telefon:

 033 531543Komentariši