RTPplus

Šta je RTPplus?
R
TP (resistance training program) je doslovno program vježbanja razvoja mišićne izdržljivosti. Vježbe se rade uz dinamičnu muziku sa specifičnim tehnikama uz pomoć fitness rekvizita (bučice,
step klupice , elastične trake, velikih i malih lopti, ringova itd). Vježbanje izdržljivosti mišića podrazumjeva povećanje mišićnog  tonusa.

Ovo je program  ima za cilj dodatno sagorjevanje masnih naslaga. Idealan je za sve one koji se vole dobro oznojiti a istovremeno djeluje na razvoj izdržljivosti i repetativne snage mišića cijelog tijela.

Ovim načinom vježbanja djelovat ćete na redukciju potkožnog masnog tkiva koje će biti zamjenjeno mišićima.Osnovni koncept RTP-a je da s jednostavnim i prilagođeni načinom  vježbanja  postižu se brži i trajni rezultati. Ako je Vaš cilj tonifikacija uz zabavu, onda je ovo kurs koji će Vam savršeno odgovarati.

Šta nije RTPplus?
To je vježbanje koje nije za povećanje mišićne mase jer se koriste mala opterećenja utega (težine 0.5 – 2 kg) i radi se serije i ponavljane za sagorijevanje i tonifikaciju.

Vježbe se ne temelje na koreografiji pokreta.

To je vježbanje koje ne utiču na hipertrofiju i ne smatraju se takvim tipom treninga.

Čemu služi RTP?

–  Služi za tonifikaciju tijela

  sagorijevanje kalorija

  Poboljšava mišićni tonu

  Poboljšava snagu mišićne mase

Formiranje i definicija mišića

 

 Jednostavno rečeno:

RTP je tehnika izvođenja vježbi za mišićnu kondiciju ili način da se organizuje trening tonifikacije koristeći vježbe i ponavljanje sa novim tehnikama inspirisane vježbama sa tegovima malih opterećenja.

 

Kome je namjenjem RTP?

 

ŽENAMA

 

 Koje žele tonificirati pojedine dijelove tijela ,

 koje žele definisati ili istaknuti određene dijelove tijela

  koje žele izgubiti nekoliko kilograma više

 

MUŠKARCIMA

Oni koji već vježbaju u teretani RTP je odlična priprema za bodybuilding i korisno za poboljšanje dobre tehnike izvršenja budućih vježbi.

Tko želi definisati svoje tijelo, kompletirajući rezultate povećane mišićne mase koje ostvare u teretani

Koji žele izgubiti nekoliko kilograma u nekim dijelovima tijela

Onim muškarcima kojima se ne ide u klasičnu teretanu, nego žele rezultate postizati sa malo koreografije i puno tehnike.

 

 

LIFESTYLE CLUB je jedini fitness centar u Sarajevu  koji nudi ovaj program vježbanja  te sve zainteresovane poziva na besplatne termine koji se nudi  svaki mjesec. Možda je baš ovaj program vježbanja ono što će se vama dopasti i pomoći vam da dođete do željenih ciljeva.

1 komentar

Komentariši