Kako skinuti stomak bez velikog psihičkog i fizičkog pritiska?

Bilo da želite da se zategnete ili da smršate par desetina kilograma, jedan dio tjela je posebno uporan. Salo na stomaku, pojas za spasavanje, pivski stomak ili kako već želite da nazovete naslage masnoće na ovom djelu tjela.

Salo koje se nagomilava u ovom području se naziva viscelarno ili unutrašnje salo. Ne samo da je ovaj tip sala neprijatan za oči, već je i znak da tjelu nije u najboljem zdravstvenom stanju.

Šta uzrokuje salo na stomaku?

Ishrana – nebalansirana visoko-kalorična ishrana, pogotovo bez fizičke aktivnosti
Neaktivan životni stil bez vežbi povećava stomačno salo
Genetske predizpozicije koje odredjuju šansu za razvitak stomačnog sala
Povećani hormoni stresa povećavaju opasnost od stomačnog sala
Pušenje aktivira iste hormone kao stres

Kako skinuti stomak uz kombinaciju kardio vežbi, treninga snage i pravilne ishrane

KARDIO TRENING od 40-tak minuta dnevno je sasvim dovoljan, pogotovo ako uvrstite ovakav vid aktivnosti u svakodnevni plan. Recimo, šetnja ili vožnja bicikla od 40-tak minuta do posla i nazad je sjajan način za poboljšanje zdravlja i skidanje stomaka.

TRENING SNAGE će povećati mišićnu masu i ubrzati metabolizam što će svakako dovesti do efikasnijeg gubitka masnih naslaga.

SAVJETI ZA ISHRANU

Unos vode u povećanim količinama radi hidratacije i čišćenja organizma. Voda će ujedno kontrolisati i apetit.
Ako vozite bicikl, šetate ili dzogirate PRJE doručka, tjelo će koristiti masne naslage kao energiju. Jedan od dobrih načina za ovu praksu je odlaganje doručka dok ne stignete na posao.
Balansirana ishrana bez izgladnjivanja je ključ uspjeha! Promeniti ishranu zaista nije teško, a svodi se na unos razvnovrsnog povrća, crnog hljeba, crnog pirinča radi poboljšanja sistema varenja…Ipak, ako se hranite bez ikakvih masti, obavezno dodajte malo maslinovog ulja uz obroke kako ne bi zapostavili unos “dobrih” masti.

Balans izmedju fizičke aktivnosti i ishrane je krucijalan, tako da skidanje stomaka mora postati dio zdravijeg životnog stila i navika. Ovo uopšte nije neprijatno iskustvo, a to ćete shvatiti čim počnete sa ovakvim načinom života!

Komentariši